KUVIEN KÄYTTÖEHDOT

Ladattavat SA-kuva-arkiston kuvat ovat kaikkien käytettävissä. Kuvia julkaistaessa lähteeksi on merkittävä "SA-kuva".
Kuvia ei saa esittää harhaanjohtavissa tai lain tai hyvien tapojen vastaisissa yhteyksissä.
Kuvien käyttöehtoihin liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Puolustusvoimien kuvakeskukseen.

Suosittu SA-kuva.fi täyttää vuoden – luvassa uutta sisältöä

Maanpuolustuskorkeakouluun kuuluvan Tuotanto-osaston ylläpitämä SA-kuvagalleria avattiin huhtikuussa 2013. Maailmanlaajuisesti suuren suosion saavuttaneen kuvagallerian yksivuotisjuhla kansallisena veteraanipäivänä tuo mukanaan uutta sisältöä, kun palvelu päivittyy yli 800 värivalokuvalla ja videomateriaalilla.

Kansallisen veteraanipäivän aatonaattona 25. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi SA-kuvagallerian julkistamisesta. Kansainvälisellä mittapuulla ainutlaatuisessa avoimeen tietoon perustuvassa kuvapalvelussa on vieraillut kuluneen vuoden aikana maailmanlaajuisesti yli miljoona kävijää. Yksittäisiä kuvalatauksia on kertynyt yli 31,3 miljoonaa.

Veteraanipäivän yhteydessä toteutettava päivitys tuo nähtäville yli 800 harvinaista ja historiallisesti merkittävää värivalokuvaa jatkosodan ajalta. Joukossa on kuvia esimerkiksi Viipurin valtausparaatista.

Värivalokuvien ohella sivuston hakupalvelu sisällyttää tuloksiin jatkossa myös Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ylläpitämässä Elonet-verkkopalvelussa olevat digitoidut puolustusvoimien uutiskatsausvideot vuosilta 1940–1944.

Sivuston päivityksen myötä tuleva uusi sisältö ja lähes 160 000 jo esillä olevaa mustavalkovalokuvaa ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä. SA-kuva.fi avautuu myös Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeen kautta helpottamaan esimerkiksi tutkijoiden työtä finna.fi-palvelussa. Kaikilla kuvagalleriassa vierailevilla on mahdollisuus jättää kuviin liittyvää palautetta materiaalin taustatietojen lisäämiseksi.

Päivitetty www.sa-kuva.fi avautuu kansallisena veteraanipäivänä 27. huhtikuuta 2014 kello 12.